Bitcoin-prisförutsägelse: Bearish-övertoner molnar BTC / USD-par som 9 700 $ support vinkar

  • Nackdelen med Bitcoin-priset är begränsat till 9 700 dollar då BTC / USD tumlar mot avgörande stöd.
  • Korrelationen mellan Bitcoin och guld blev 12 månader högt på måndagen.
  • DeFi-nedgång gör handlare försiktiga och ligger bakom dagens Bitcoin-prisjustering.
  • Ett plötsligt fall under 9 700 dollar kommer att fylla det avgörande CME-klyftan till 9 600 dollar och ge en kudde.

Bitcoin-prisrörelse under det senaste dygnet

Bitcoin-priset började dagen på 10 492 dollar för att omedelbart gå uppåt och röra högst 10 573 dollar för att bara avvisas. Vinstbokningen blev allvarlig under de närmaste timmarna då paret bröt under $ 10 300 för att nå dagens lägsta på $ 10 062 och hotade att bryta den psykologiska $ 10 000-barriären.

Tjurar kom in några timmar senare för att köpa små doppar på timdiagrammet. Därefter flyttade BTC / USD-priset återigen förbi $ 10 500-nivån. Men den här gången var avvisningen ännu mer våldsam, och kryptokungen rullade omedelbart mot $ 10,138 lågt. För närvarande har priset återhämtat sig något för att handla runt 10 225 dollar.

Det finns en baisse överton till Bitcoin-prisförutsägelsen eftersom BTC / USD kämpar för att hålla viktiga supportnivåer. Om kryptokungen glider under $ 10 000-nivån kommer nästa stora stöd på $ 9 700 att fungera som en ännu starkare kudde.

Björnar har dominerat Bitcoin-priset under de senaste 6 timmarna

Bitcoin-priset mötte svårt motstånd på 11 200 $ och föll snabbt ner. Under hösten hittade BTC / USD-paret först stöd på 10 800 $ bara för att hitta marken hal. Försök att studsa tillbaka möttes igen med avslag, och priset flyttade sig under det avgörande $ 10 300-varumärket för att röra nya dagliga nedgångar.

Tjurarna ser tydligt utmattade och har svårt att tränga igenom motståndstaket ovan till $ 11.000. Bearish positioner staplas upp när Bitcoin-priset rör sig för att röra ännu lägre support till 9 700 $.

BTC / USD 2-timmarsdiagram är fyllt med röda ljusstakar

Bitcoin-priset har nu kommit in i baisseartat territorium i timdiagrammen eftersom det har brutit under nyckelstödet på 10 500 $. Paret har inte kunnat röra sig förbi SMA20-kurvan som för närvarande ligger på $ 10.480. Den ökande volatiliteten kan dock orsaka en överhängande breakout förutsatt att volymen stiger runt det 20-dagars Bollinger Band.

Som näringsidkaren Alan Masters påpekar i nedanstående diagram att om priset stänger dagen under ett 100-dagars exponentiellt glidande medelvärde, kommer nya lägen att se. Paret kan till och med glida mot 9 200 dollar.

MACD visar en baissignal när marknadens momentum förskjuts nedåt. RSI tummar långsamt mot det översålda territoriet. Även om timlistorna låter som en dödsstöt för tjurarna. Det psykologiska stödet till 10 000 dollar kan tjäna som en prissteg.

Så, hur mycket nedgång finns i väntan på Bitcoin-priset?

De dagliga Fibonacci-mönstren som observerades vid 38,2 procent och 23,6 procent, tillsammans med Bollinger Band-kurvan, målar en neutral bild med en nedåtriktad bias. Priset har sammanfattningsvis avvisats från avgörande motstånd till $ 12.000. Dessutom handlas Bitcoin-priset nu under supportmarkeringen på 10 500 $.

Paret kommer att röra vid översåld territorium i timlistorna till 9 700 dollar, och det kommer sannolikt att bevittna som en stark till måttlig köpåtgärd. Intressant är det också den veckovisa Fibonacci 161,8 procent retracementmarkeringen.

Köp „Dip“ -signalen från SOPR-indikatorn (Spent Output Profit Ratio)
Glassnodes vinstutnyttjade produktion är en ledande databaserad indikator. On-chain mätvärden kan ge insikter om bättre förutsägelse av marknaden. Glassnode säger att dess SOPR-indikator antyder en köpsignal enligt det nuvarande Bitcoin-ekosystemet.

Enligt Glassnode återspeglar SOPR-index den genomsnittliga intressentens vinst- eller förlustscenario. Det beräknas som förhållandet mellan den realiserade värdeproduktionen och skapelsevärdet. Den visar utvecklingen av intressenternas vinstförsäljning i genomsnitt. Om SOPR-värdet är mer än ett, visar det att det pris till vilket mynt säljs är mer än vad som betalades för köp och vice versa.

För närvarande signalerar SOPR-indexet ett „köp dopp“ -ljus för handlarna. Philip Swift från Decentralized säger att SOPR skiftar under en nivå, och det är den perfekta tiden att köpa BTC / USD-paret. Med tanke på den nuvarande nedgången måste handlare studera andra faktorer innan de lägger sina pengar på tjurfallen.

Bitcoin-förutsägelse: Vinstbokning är nära förestående innan nästa steg

Bitcoin-priset har kraftigt sjunkit från supportlinjen 10415 $ och nu gått in i det baisseartade territoriet. Idag markerar den tredje raka dagen av baisseartad aktivitet, och SMA 20-kurvan erbjuder styvt motstånd mot alla rörelser uppåt. Klämningar i Bollinger Bands på timdiagram visar att volatiliteten är extremt låg. Klämningar är dock vanligtvis ett tecken på en massiv kommande prisrörelse. Tekniskt sett, ju längre en pressningstid är desto mer framträdande blir prisutbrottet.

Från och med nu kommer priset att röra sig horisontellt på det dagliga diagrammet med en baisseartad trend på timramen. Så nu ser det ut som att priset kommer att tränga horisontellt när BTC går in i en konsolideringsperiod.

Ansvarsfriskrivning: Informationen är inte ett handelsråd. Cryptopolitan.com ansvarar inte för investeringar gjorda baserat på informationen på denna sida. Vi rekommenderar starkt oberoende forskning och / eller samråd med en kvalificerad professionell innan du fattar några investeringsbeslut.