BITCOIN VALT ALS MNUCHIN [NAAR VERLUIDT] PLANNEN OM PARTICULIERE PORTEMONNEES TE REGULEREN

De Bitcoin-prijzen zijn op de vooravond van Thanksgiving met bijna $1.000 gecrasht, waarbij hun ergste dalingen in drie weken werden geregistreerd toen de handelaren met overbought-condities en geruchten over strengere regels worstelden.

Het vlaggenschip van de cryptocrisis raakte een intraday dieptepunt van $17.150 in de vroege Aziatische uren maandag, meer dan 12 procent van de jaartot-datum piek van $19.500 die een dag eerder werd bereikt. De duik begeleidde verder lagere volumes en een afgezwakte impulsoscillator, voorstellend dat de markt slechts na het verzamelen van relentlessly zeven weken op rij afkoelde.

Bitcoin corrigeert lager om het overbought sentiment te neutraliseren. Bron: BTCUSD op TradingView.com

Desalniettemin is de uitverkoop van de Bitcoin-markt in een stroomversnelling geraakt, vooral nadat Coinbase-bekendheid Brian Armstrong waarschuwde voor strengere crypto-regelgeving in de VS.

KOUDE PORTEFEUILLES IN GEVAAR

In een Twitter-draad zei de president dat zijn firma „geruchten“ over de plannen van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin om nieuwe regels voor „self-custody portemonnees“ in te voeren tegen het einde van zijn termijn heeft gehoord.

Herladen en gratis spins beschikbaar elke dag, voor elke speler, in mBitcasino Crypto Autumn Bonanza! Speel nu!
De open aard van cryptocurrencies stelt iedereen in staat om een eigen portemonnee te creëren door software van derden te downloaden op hun computers/smartphones of door middel van hardware-apparaten die digitale activa opslaan. Dit soort self-custodial oplossingen zijn goedkoper dan traditionele financiële diensten – en ze zorgen voor privacy.

Maar de gekletste regelgeving lijkt veel van die mogelijkheden te beperken. De heer Armstrong merkte op dat – als de heer Mnuchin de wet aanneemt – zij een identiteitscontrole zouden moeten uitvoeren op elke gebruiker die zijn software portemonnee downloadt. Dit zou hun financiële privacy in gevaar kunnen brengen.

„[De verordening] klinkt als een redelijk idee aan de oppervlakte,“ legde hij uit. „Toch is het in de praktijk een slecht idee omdat het vaak onpraktisch is om identiteitsgegevens te verzamelen over een ontvanger in de crypto-economie.“

BITCOIN STIEREN DEFENSIEF

Ondanks de groeiende onzekerheid van het Amerikaanse Ministerie van Financiën, liet Bitcoin een aantrekkelijke opleving zien na het raken van $17.150.

Bitcoin vormt een grote beerachtige lont in tekenen van een stierige afwijzing. Bron: BTCUSD op TradingView.com

BTC/USD herstelde ongeveer 4 procent van zijn verliezen onmiddellijk na de duik en liet een lange lont achter die bekend staat om het noemen van de neppe uitbraak. Het betekent dat handelaren nog steeds op korte termijn bullish zijn op Bitcoin, in de overtuiging dat de cryptocurrency zich zou blijven opstapelen temidden van ondersteunende macro-economische instellingen.

„All Exchanges Inflow Mean steeg een paar uur geleden,“ zei Ki-Young Ju, de CEO van het data analytics platform CryptoQuant. „Het geeft aan dat de walvissen, relatief gezien, BTC aan de beurzen hebben gedeponeerd. Maar lange-termijn on-chain indicatoren zeggen dat de koop druk heerst. Ik denk nog steeds dat we 20k kunnen breken in een paar dagen.“

Ondertussen verwachtten sommige handelaren dat de prijs nog lager zou zijn voordat ze een steunniveau zouden vinden om te proberen terug te keren naar 20.000 dollar.