En by i El Salvador skapade en Bitcoin-vänlig ekonomi mitt i COVID-19

Ett initiativ hjälpte till att genomföra en Bitcoin Era driven ekonomi mitt i COVID-19-krisen.

El Zonte, en by belägen i El Salvador, drabbades hårt av COVID-19-pandemin. Som svar implementerade samhället ett ekonomiskt system baserat i Bitcoin ( BTC ).

Enligt en rapport publicerad av Forbes började samhällets BTC-drivna ekonomi ta tag efter att en anonym givare gav en flerårig sexsiffrig donation till El Zonte i början av 2019.

Bitcoin brukade betala för allt i staden

Invånarna började anta Bitcoin som ett lokalt alternativ till konventionella finansiella lösningar efter att deras turistsektor minskades av pandemin.

I artikeln beskrivs att Bitcoin-ägare kan använda krypto för att betala för allt i staden, inklusive verktygsräkningar „och tacos.“ Tokens används tydligen också för att skaffa skolbussar.

Michael Peterson, som arbetade med den anonyma givaren för att fördela medlen, kommenterade initiativet:

”När vi injicerade Bitcoin i samhället lärde vi också lokala företag hur man accepterar det och hjälpte till att utbilda dem om fördelar och nackdelar med att acceptera Bitcoin. Det var mycket motstånd bland de vuxna, [det var] för tekniskt. Så vi gick vidare till ungdomar, de tog upp det direkt. Nyckeln är att få dem att börja handla direkt, sedan vill de lära sig mer om det, säkerheten för det och hur det fungerar. ”

I februari rapporterade Cointelegraph Spanish att Bitcoin Beach och Athena Bitcoin installerade den första BTC-bankomaten i byn.