Hier zijn de factoren die de Bitcoin-marktkapitalisatie in de afgelopen maand met $100 miljard hebben doen toenemen

De marktkapitalisatie van Bitcoin is met ongeveer $100.000.000.000,000- of $100 miljard gestegen – alleen al in de afgelopen 30 dagen.

De rally heeft velen op de zijlijn gezet, onbewust: slechts twee maanden geleden stond BTC op $9.800, klaar om verder in te storten, zeggen sommige analisten, terwijl de munt op de belangrijkste steunniveaus worstelde. Bitcoin werd ook geconfronteerd met enig risico als gevolg van de verkiezingsonzekerheid, zeiden ze.

Maar vanaf het moment dat dit artikel wordt geschreven, handelt Bitcoin ruim boven de $16.000, aangezien de grootste rally sinds 2017 heeft plaatsgevonden.

Lucas Nuzzi, een analist bij Coin Metrics, heeft recentelijk laten weten waarom hij denkt dat de munt tot nu toe zo snel en zo snel rallyt.

Wat heeft de Bitcoin van $11.000 naar $17.000 gedreven?

Nuzzi betwistte eerst de geruchten dat Bitcoin omhoog wordt geduwd als gevolg van crackdowns op Chinese investeerders:

„Meerdere verkooppunten hebben gemeld dat Chinese mijnwerkers hun BTC niet hebben kunnen verkopen in Nov. als gevolg van een regelgevend optreden. Zoals ik al eerder heb gezegd, is daar geen enkel bewijs van te vinden. In feite lijkt het tegenovergestelde te gebeuren: BTC gehouden door mijnwerkers is neergestort in Nov.“

Het idee was dat omdat China schijnbaar gericht was op over-the-counter bureaus, platforms zoals OKEx, en vele andere manieren om Bitcoin te verkopen voor fiat, de mijnwerkers vastzaten aan hun munten.

Nuzzi zegt dat dit waarschijnlijk verkeerd is.

In plaats daarvan zegt hij dat Bitcoin hoger wordt gedreven door institutionele spelers, zoals blijkt uit het feit dat het aantal BTC’s op de beurzen niet is toegenomen. Institutionele spelers gebruiken normaal gesproken over-the-counter balies of via algoritmes, die munten over de beurzen heen kunnen kopen, en deze dan samenvoegen in één lange termijn adres.

„De afwezigheid van een verhoging van de BTC op de beurzen is een bewijs dat deze rally waarschijnlijk door de instellingen wordt aangedreven. Institutioneel gebruik van OTC-onramps leidt nog steeds tot positieve prijsactie, maar met een beperkte voetafdruk op de keten, wat we misschien wel zien“.

Ari Paul, CIO van BlockTower Capital, heeft een gelijkaardig sentiment gedeeld.

Commentaar gevend op wat de rally in een recente draad drijft, zei Paul:

„Voor het grootste deel van deze rally, hebben we een duidelijk patroon gezien van algoritmische stijl kopen tijdens de Amerikaanse uren en vlakke activiteit tijdens de Aziatische uren. Dat zijn grotendeels HNW’s (high net worth individuals) die grote hoeveelheden kopen die worden gefaciliteerd door algen (of via een OTC-desk dat algen gebruikt)“.

Hij zei dat hij anekdotisch gesproken heeft met deze miljardairs, en ze zouden zeggen dat ze Bitcoin kopen omdat ze het zien als een hedge tegen de inflatie en de afschrijving van het traditionele financiële systeem.

Wie zijn de miljardairs?

Hoewel Paul en Nuzzi niet konden onthullen wie de miljardairs die bitcoin kopen zijn, zijn er enkelen die in het openbaar hebben aangekondigd dat ze aan deze ruimte zijn blootgesteld.

Zo heeft een Mexicaanse miljardair ter waarde van 13 miljard dollar onlangs 10 procent van zijn beleggingsportefeuille in Bitcoin gestoken.

Stanley Druckenmiller, Paul Tudor Jones en Bill Miller zijn ook Wall Street-investeerders die de afgelopen weken kapitaal in Bitcoin hebben gestoken.