WAAROM BITCOIN „WAARSCHIJNLIJK“ $10.500 GAAT TESTEN IN DE KOMENDE DAGEN…

  • De Bitcoin is uiteindelijk gestuiterd na een duik van maar liefst 11.400 dollar op vrijdag.
  • Het activum verhandelt 2% hoger in de afgelopen 24 uur, omdat de BTC-prijs opnieuw $11.700 testte.
  • Bitcoin blijft in een bearish staat ondanks het aanhoudende herstel, volgens sommige analisten.
  • Men merkte op dat er een bearish divergentie is die suggereert dat BTC naar $10.500 zal dalen.
  • Een bearish divergentie is wanneer een activum hoger in prijs beweegt terwijl een indicator (vaak een trendindicator) lager beweegt.
  • Bitcoin moet $10.500 vasthouden om op de middellange termijn in de stiertrend te blijven, zeggen analisten.

BITCOIN ZAL WAARSCHIJNLIJK IN DE NABIJE TOEKOMST $10.500 TESTEN: TECHNICALS

Bitcoin is klaar om op korte termijn naar $10.500 te gaan, zei een cryptocurrency handelaar. Hij publiceerde de onderstaande grafiek op 21 augustus, waarbij hij wees op het verschil dat zich heeft gevormd tussen de prijs van Bitcoin en de relatieve sterkte-index en AO-indicator.

„De daggrafiek ziet er echter heel wankel uit. De volumes dalen, het momentum vervaagt. Tenzij het sluit boven $12,3k en bearish divs ongeldig maakt, gaan we waarschijnlijk naar het midden van 10k,“ merkte de trader die de grafiek deelde op met betrekking tot de divergentie die zich op de grafiek vormde.

Bitcoin vormde een gelijkaardige bearish divergentie op het hoogtepunt van de laatste bull trend op middellange termijn begin juni. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan zal de leidende cryptocurrency vanaf hier een consolidatie aangaan, en niet opnieuw een berenmarkt betreden.

DE PRIJS MOET DIT NIVEAU VASTHOUDEN OM DE OPWAARTSE TREND TE BEHOUDEN.

Bitcoin moet $10.500 vasthouden als het dat prijsgebied opnieuw bezoekt, hebben analisten gezegd. Dit komt omdat $10.500 een cruciaal niveau is voor Bitcoin Revolution vanuit een technisch perspectief; één analist ging zelfs zover te zeggen dat het verlies van dat gebied voor BTC zou kunnen leiden tot een macro-retracement naar de $3.000.

„Niveaus om te kijken op $BTC als we blijven dalen: $11.2-11k en $10.6k. Als deze twee grote steunpunten worden verbroken, kan dat een trendverschuiving op de middellange tot lange termijn betekenen. Tot nu toe is er nog geen $11.000 overvallen in de afgelopen weken“, aldus een analist die het belang van $10.500 becommentarieerde.

De reden waarom analisten zo’n belang hebben toegekend aan $10.500 is tweeledig:

  1. Het Kijun-niveau van de eendaagse Ichimoku Cloud zit momenteel op dat niveau. De Kijun is een niveau dat activa normaal gesproken houden in de uptrends volgens de Ichimoku Cloud.
  2. $10.500 was een niveau waar drie afzonderlijke Bitcoin-rally’s boven op lagen in de afgelopen 12 maanden.