Zes redenen waarom Bitcoin net is ingestort tot $17.000.

Dit zijn zes redenen waarom Bitcoin met $2.000 is gecrasht.
Zes redenen waarom Bitcoin net is ingestort tot $17.000.

De Mnuchin-bom
Een brutale afwijzing die dicht bij het record ligt…
De oververhitting van de termijnmarkt
Hoog maatschappelijk volume
Walvissen die muntstukken naar beurzen sturen
Afnemende netwerkactiviteit
Bitcoin heeft in de afgelopen 24 uur meer dan $2.000 van zijn waarde verloren en verpletterde tot een intraday dieptepunt van $17.253 bij 03:32 UTC op de Bitstamp beurs.

Terwijl veel handelaren op het verkeerde been werden gezet door de gewelddadige beweging, zijn er zes redenen waarom deze grote correctie werd verwacht.

De Mnuchin-bom
De cryptocurrency versnelde zijn duik nadat Coinbase CEO Brian Armstrong zijn bezorgdheid uitte over de uitgaande Treasury Secretary Steven Mnuchin die draconische cryptocurrency portemonnee-reglementeringen opjaagt:

„Als deze crypto regelgeving uitkomt, zou het een vreselijke erfenis zijn en langdurige negatieve gevolgen hebben voor de V.S. In de begindagen van het internet waren er mensen die riepen dat het gereguleerd moest worden zoals de telefoonmaatschappijen. Gelukkig deden ze dat niet.

Mnuchin – die persoonlijk door president Donald Trump werd verteld om achter Bitcoin aan te gaan – is erg luidruchtig geweest over de risico’s die verbonden zijn aan de cryptocrisis.

Een brutale afwijzing die dicht bij het record ligt…
Op 25 nov. stopte Bitcoin weer eens met het aanraken van zijn recordhoogte van 19.666 dollar, minder dan een procent ervan. Het vlaggenschip crypto bereikte een nieuwe 2020-piek van $19.490 bij 13:50 UTC voordat het onmiddellijk werd gecorrigeerd tot $19.131 vijf minuten later.

Elon Musk reageert op Bitcoin Tweet gepost door „Game of Thrones“ Actrice

De oververhitting van de termijnmarkt
De financieringspercentages van de topbeurzen die eeuwigdurende cryptocurrency futures aanbieden, zijn de laatste tijd gestegen. Als gevolg daarvan werden de hefboomwerking van de rente op de achterzijde weggevaagd, waarbij de totale open Bitcoin-rente 13,69 procent verloor, zo blijkt uit de gegevens van de Bybt.

Hoog maatschappelijk volume
Volgens het cryptoanalyseplatform Santiment is het sociale volume van Bitcoin de laatste tijd gestegen, wat erop wijst dat het winkelpubliek eindelijk bezwijkt onder FOMO.

Een dag voor de duik raakte de interesse van Bitcoin in de zoektocht naar een nieuw 2020-niveau, nadat de „stille“ rally meer aandacht begon te trekken.

Walvissen die muntstukken naar beurzen sturen
CryptoQuant CEO Ki Young Ju merkt op dat Bitcoin walvissen een paar uur voor de crash begonnen zijn met het storten van BTC op cryptocurrency uitwisselingen.

Hij merkt echter nog steeds op dat de indicatoren voor de lange termijn aan de ketting nog steeds bullish zijn.

Dalende netwerkactiviteit
Zoals gemeld door U.Today, wees CNBC’s „Fast Trader“ er onlangs op dat de impliciete adresgroei van Bitcoin veel te hoog was.

Ondertussen wijst Santiment op het afnemende aantal dagelijks actieve adressen (DAA), wat meestal een bearish teken is.